اصول نگهداری از کفش چرمی برای مدت طولانی

اصول نگهداری از کفش چرمی برای مدت طولانی چرم طبیعی یکی از جذاب‌ترین متریال‌ها برای تولید انواع کفش می‌باشد.

این ماده به دلیل استخراج آن از بدن حیوانات قیمت بالاتری نسبت به سایر اقلام دارد. بنابراین برای افزایش طول عمر چرم لازم است تا با اصول  نگهداری از کفش چرمی برای مدت طولانی آشنا شوید.

اصول نگهداری از کفش چرمی برای مدت طولانی

تاریخچه کفش چرمی

هنوز معلوم نیست اولین بار چه زمانی از چرم و برای ساختن کفش استفاده شد. اما اولین کفش چرمی کشف شده توسط باستان شناسان در غار ارمنی در سال 2010 حفاری شد.

تخمین زده می شود که 5500 سال قدمت داشته باشد. این کفش از یک تکه پوست گاو ساخته شده است. کفش معروف مومیایی یخچال طبیعی اوتسی حدود 5300 سال قدمت دارد.

این ساختار کفش به طرز شگفت آوری پیچیده بود. رویه (کفش بیرونی) از پوست آهو با کناره های موی رو به بیرون به عنوان محافظت در برابر رطوبت و زیره آن از پوست خرس پوشیده شده با اطراف مو رو به داخل ساخته شده بود که خاصیت حفظ حرارت عالی را ارائه می دهد.


” جهت مشاهده جدیدترین مدلهای کفش چرمی شهر صندل کلیک کنید”


چطوری طول عمر کفش چرم را افزایش دهیم؟

کفش‌های چرمی نسبت به دیگر انواع کفش قیمت بالاتری دارند و این طبیعی است که شما بخواهید آن‌ها را برای مدت‌زمان بیشتری مورد استفاده قرار بدهید. به‌طور معمول و بدون اصول نگهداری از کفش چرمی برای مدت طولانی به‌ندرت یک سال عمر می‌کند. علت این اتفاق این است که افراد با روش‌های صحیح نگهداری از کفش چرمی آشنا نیستند. استفاده از مواد مناسب برای تمیز کردن کفش‌ها، ابزار مخصوص برای این‌کار، محل نگهداری استاندارد و برخی ترفندهای خاص کمک می‌کنند تا بتوانید چند سال از کفش خود استفاده کنید.

ابزار لازم برای نگهداری از کفش چرم چه می‌باشد؟!

رایج‌ترین ابزاری که هر شخصی که کالای چرمی در اختیار دارد باید از آن بهره بگیرد واکس مخصوص است . واکس‌ ها بر اساس رنگ چرم طبقه‌بندی می‌ شوند و اگر از واکسی نامناسب استفاده شود فورا باعث تغییر رنگ و خراب شدن چرم می‌شود. بعضی از واکس‌ها نیز به صورت بدون رنگ بوده و در هر چرمی می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند.

بهتر است واکس مصرفی شما از نوع جامد و موم باشد تا در طولانی مدت به جنس کفش آسیب نرساند. در اینجا راز‌ها و روش‌هایی وجود دارند که موجب حفظ استحکام و دوام هرچه بیشتر کفش چرمی شما می‌شوند. شما می‌توانید از پوست موز استفاده کنید و آن را بر روی کفشتان مالش دهید، مدتی صبر کرده و سپس با دستمالی نرم و خشک آن را پاک کنید

سپس از واکس مخصوص استفاده کرده و شاهد یک معجزه در براق شدن کفش باشید. استفاده از عصاره لیمو به همراه پنبه و سپس خشک کردن آن پیش از واکس زدن، باعث درخشش فراوانی برای چرم می‌شود. همین روش را می‌توانید با سرکه نیز امتحان کنید.

روغن بچه به عنوان نرم‌کننده چرم به کار می‌رود، بهتر است قبل از استفاده، با دستمال خشک خاک و غبار روی کفش را بگیرید و بعد از آن کفش‌ها را واکس بزنید. فراموش نکنید که در هنگام تمیز کردن کفش‌ها از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید تا آلودگی به پوست شما اصابت نکند.

نکات کلیدی در خصوص نگهداری از کفش چرمی

  • استفاده از واکس معمولی برای کفش چرم، در درازمدت باعث خورده شدن سطح چرم می‌شود؛ بنابراین استفاده از واکس چرم، برای تمیز کردن آن ضروری است.
  • از گذاشتن کفش چرم به بر روی زمین سیمانی اجتناب کنید . زیرا سیمان رطوبت کفش را به خود جذب کرده و در نتیجه سبب خشکی آن می‌شود.
  • از تماس کفش چرمی با فلزات، خودداری کنید. فلزات با ایجاد لکه بر روی چرم، به بافت کفش لطمه وارد می‌نمایند.
  • برای نگهداری از کفش چرم نباید آن را با ماشین لباسشویی شست. به این دلیل که اگر به پشت آن آب برسد. چرم ممکن است نرمی و لطافت خود را از دست بدهد. در نتیجه زیبایی اولیه خود را دیگر نخواهد داشت.
  • لکه ناشی از خودکار به هیچ عنوان از روی چرم پاک نمی شود. پس سعی کنید, کفش چرمی خود را حتی‌المقدور از جوهر و رنگ و از این دست قبیل مواد دور نگه دارید.
  • کفش چرم را در کیسه های پلاستیکی قرار ندهید. زیرا باعث رطوبت احتمالی شده و ممکن است کفش چرمی شما خشک شود یا کپک بزند.
  • اگر از کفش چرم به مدت طولانی نمی خواهید استفاده کنید. روزنامه گزینه ای خوبی برای نگهداری از آن می باشد. به این صورت که روزنامه مچاله را داخل کفش قرار دهید تا شکل ظاهری آن ثابت بماند.
  • به هیچ عنوان چرم و کفش چرمی را با موادی از قبیل پارافین, گلیسیرین و روغنهای نامرغوب واکس نزنید. زیرا این مواد براق‌کننده از مواد نفتی و شیمیایی تولید می شوند و باعث از بین رفتن بافت چرم شما خواهند شد.
  • همیشه چرم را خوب گردگیری کنید. اگر گل و گرد و خاک روی چرم بماند، به مرور زمان آن را خراب می‌کند.
جمع بندی :

در این مطلب، به بایدها و نبایدهای نگهداری از کفش چرمی پرداختیم و نکات مختلفی را در این زمینه ذکر کردیم. همچنین نگاه کوتاهی به تاریخچه‌ی استفاده از چرم داشتیم. برخی افراد کفش‌هایی از جنس جیر یا چرم مصنوعی را نیز در این دسته‌بندی به حساب می‌آورند اما حقیقت این است که چرم طبیعی جنس متفاوتی دارد و همانطور که تشریح کردیم، به روش‌های متفاوتی هم برای حفظ کیفیت نیاز دارد. اگر شما هم از طرفداران کفش چرم طبیعی هستید یا انواع کفش دیگر می توانید در این راستا ما فروشگاه شهرصندل را با مجموعه متنوعی از انواع کفش های مناسب ورزش،مهمانی،محل کار و ….به شما معرفی میکنیم.


“شیک ترین مدل های کفش چرمی همین الان درشهرصندل”


 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *